Tłoczony sok z jabłek bio

Nasz sok jabłkowy tłoczony jest niesłodzony, nierozcieńczany i nie zawiera żadnych konserwantów.

Jabłka z których sporządzamy sok pochodzą z naszego 50-letniego sadu ze starymi polskimi odmianami, w którym nie stosujemy żadnych oprysków i nie używamy żadnych nawozów sztucznych. Sad otoczony jest lasem z dala od dróg i przemysłu. Owoce zbierane są ręcznie.

Sok tłoczony na zimno zachowuje wszystkie właściwości odżywcze, które zawiera surowe jabłko. Do jego produkcji używamy jedynie świeżych jabłek, które są wyciskane w prasie a następnie poddawane procesowi pasteryzacji, która z jednej strony pozwala wydłużyć okres przydatności do spożycia, z drugiej zaś strony temperatura jest na tyle niska, że pozwala zachować wartości odżywcze oraz antyoksydanty zawarte w jabłku. Tak otrzymany sok jest wolny od jakichkolwiek konserwantów, nie zawiera też dodatkowego cukru czy wody, dzięki czemu zachowuje swój w pełni naturalny smak i konsystencję. Charakterystyczną cechą tak wyprodukowanego soku jest jego mętność powodowana brakiem filtracji co pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze świeżego owocu. Naturalny, tłoczony sok jabłkowy jest bogaty w witaminy a zwłaszcza w witaminę C.




Previous
Previous

Zamówienia świąteczne 2022

Next
Next

PFR